Cynamon Sp. z o. o. realizuje Przedsięwzięcie MŚP pn. „Rozszerzenie działalności firmy poprzez wprowadzenie do oferty: sprzedaży z przyczepy gastronomicznej oraz organizacji eventów w plenerze sposobem na uodpornienie na przyszłe kryzysy” w ramach programu Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności, Priorytetu: Odporność i konkurencyjność gospodarki – część grantowa Działanie: A1.2.1. Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności.
Celem realizowanego projektu jest wprowadzenie do obecnej oferty całkowicie nowych usług; sprzedaży w ruchomej placówce gastronomicznej (przyczepie), oraz organizacji eventów w plenerze wraz z cateringiem rozumianym jako obsługa imprez do 250 osób. Przedmiotem projektu jest również zakup wyposażenia niezbędnego do wprowadzenia nowych usług.
Grupą docelową realizowanego projektu są użytkownicy wewnętrzni (pracownicy) i zewnętrzni (klienci, partnerzy biznesowi, interesariusze).
Efektem zrealizowanego przedsięwzięcia będzie: Pozyskanie nowych klientów i zwiększenie przychodów firmy i w tym samym zniwelowanie negatywnych skutków pandemii oraz uodpornienie na możliwe przyszłe kryzysy.